Back to All Events

Зламати четверту стіну: переклад аудіопрогулянок

  • America House Kyiv 6 Mykoly Pymonenka Street Kyiv, 02000 Ukraine (map)

Міський театр спільно із Американським домом у Києві запрошують тебе на зустріч 10 квітня о 18:30. Ми хочемо поговорити про художній переклад. А саме, переклад на англійську мову текстів аудіопрогулянок.

Влітку 2023 року Міський театр та Американський дім в Києві організували навчальний курс для тих, хто хотів би створити аудіопрогулянки на лівому березі Києва. Нашим результатом стали 5 аудіопрогулянок учасниць та учасників курсу в таких районах як Дарниця, Лісовий Масив, Рембаза, Позняки.

Зустріч проведе перекладачка Соня Тарасевич, яка робила переклади текстів цих аудіопрогулянок. На лекції Соня розповість про особливість перекладу тексту, який розгортається в міському просторі районів на лівому березі Києва – з вуличним фольклором та шкільними спогадами.

«Я хочу закцентувати повтори як стилістичну фігуру, що є продовженням закономірностей природи у мові. Використання повторів у перекладі аудіо-текстів забезпечує сильніше звучання та надійніший зв’язок з особистим досвідом персонажів» - каже вона.

Де? Американський дім у Києві (вул. Миколи Пимоненка, 6)

Коли?  10 квітня 2024, 18:30-20:00 PM

📍 Дедлайн реєстрації — 9 квітня, 10:00.


Відвідування є безкоштовним, як і всі можливості від Американського дому в Києві.

Захід відбудеться в Американському домі в Києві (вул. Миколи Пимоненка, 6). Будь ласка, ознайомтеся з правилами входу перед відвідуванням. Не забудьте взяти з собою паспорт або водійське посвідчення для входу до Американського дому в Києві. 


Other upcoming events

Previous
Previous
April 9

“Election” – American Film Nights at AHK

Next
Next
April 10

Wednesday English With Charlie: Changing Family Dynamics