Back to All Events

Ветеранські політики та програми працевлаштування ветеранів в США 

Сьогодні, як ніколи, перед українським суспільством стоїть питання: як ефективно допомогти нашим ветеранам та ветеранкам у цивільному житті. Повернення у цивільне життя після військової служби, як демонструють доказові методики в США, є подальшою запорукою успіху в житті.    

27 лютого з 16:00 до 18:00 в Американському домі в Києві відбудеться телеміст з американськими ветеранами та експертами з реабілітаційних політик. Також, для перегляду буде доступний стрім на Facebook-сторінці Американського дому. 

Захід передбачає проведення дискусії із залученням американських та українських ветеранів, реабілітологів, експертів, які будуть ділитися практиками у роботі з ветеранською спільнотою, обговорювати нагальні виклики, обмінюватися ідеями та відповідати на питання. Також, під час події будуть представлені проєкти реалізовані за підтримки Посольства США в Україні. 

Захід реалізується громадською організацією «Зелена Смуга» у партнерстві з Американським домом у Києві за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Також, в заході братимуть участь представники американської ветеранської організації «Pittsburgh Hires Veterans», компанії «Jooble» та українські ветеранські організації. 

Відвідування та участь є безкоштовними, як і всі можливості від Американського дому в Києві. Щоб потрапити на подію офлайн, вам потрібно зареєструватися заздалегідь. Ми зарезервуємо для вас місце і будемо повідомлятимемо про будь-які зміни.   Мова заходу — українська та англійська, на заході буде доступний синхронний переклад.

! Реєструватися необхідно лише тим, хто хоче відвідати подію офлайн, в Американському домі в Києві.  

📍 Дедлайн реєстрації — 26 лютого до 10:00 ранку.

Кількість місць обмежена. Першочергово запрошуємо до участі ветеранів та їхні сім’ї, реабілітологів, фахівців з ветеранських програм, які зможуть більше дізнатися про ветеранські програми в США та задати питання сертифікованим фахівцям з підтримки ветеранів. 

Подія відбудеться в Американському домі в Києві (вул. Миколи Пимоненка, 6). Будь ласка, ознайомтеся з правилами входу перед відвідуванням. Не забудьте взяти з собою паспорт або водійське посвідчення для входу до Американського дому в Києві.


Дізнайтеся більше про спікерів: 

Jack Wagner / Джек Вагнер — засновник і голова правління ветеранської організації Pittsburgh Hires Veterans. Джек Вагнер є ветераном морської піхоти США, кавалером Пурпурового серця. Служив у В'єтнамі. Він присвятив 28 років державній службі, перш ніж заснувати Pittsburgh Hires Veterans. Наразі Джек є директором з регіонального розвитку медичної служби службових собак «Ангели-охоронці» та працює в організації «Ділитися та піклуватися», яка займається підтримкою госпіталізованих ветеранів.

James G. Rossi / Джеймс Россі — професійний реабілітолог, сертифікований помічник з працевлаштування військовослужбовців та ветеранів. Джеймс має ступінь магістра з реабілітаційного консультування та надає послуги з працевлаштування військовослужбовцям та ветеранів з 2008 року. З 2016 року він співпрацює з організацією Pittsburgh Hires Veterans як консультант з професійної реабілітації та кар'єри, надаючи рекомендації та стратегії для подолання перешкод та визначення роботи і кар'єри відповідно до військовою підготовкою, досвідом та освітою.  

Michele Fallet / Мікеле Фалле — дружина ветерана військово-морського флоту США, яка допомагає своєму чоловікові розвивати бізнес, пов'язаний з виконанням ремонтних робіт. Мікеле бере активну участь у ветеранській спільноті як президент допоміжної організації VFW Post 1810, а також як старший віце-президент 29-го допоміжного округу VFW та голова відділу підтримки ветеранів та сімей.  

Brian Harkins / Брайан Харкінс — експерт з питань працевлаштування ветеранів та ветеранок морської піхоти. 

Kaluunda Taylor / Калуунда Тейлор — ветеран Військово-повітряних сил у відставці з більш ніж 20-річним досвідом керівної роботи. Упродовж усієї своєї кар'єри він користувався повагою та авторитетом серед командування за вмілий вплив на кар'єру та життя інших військовослужбовців. Цей досвід він приносить з собою до Pittsburgh Hires Veterans, де налагоджує зв'язки з місцевими роботодавцями, які хочуть наймати ветеранів.  

Jack Lyden / Джек Лайден — старший майстер-сержант Військово-повітряних сил у відставці. Джек обіймав посади у сфері працевлаштування ветеранів як спеціаліст програми допомоги ветеранам з інвалідністю у Департаменті праці штату Пенсильванія та як координатор громадської зайнятості в Адміністрації охорони здоров'я ветеранів Піттсбурга. Зараз Джон на військовій пенсії, де з березня 2023 року використовує свої військові навички для допомоги іншим ветеранам реалізуватися в цивільному житті.  

Олександр Терещенко — ветеран російсько-української війни, захищав Україну у складі 79-ої окремої десантно-штурмова бригади, захисник Донецького аеропорту (Кіборг), Народний Герой України, засновник благодійного фонду Олександра Терещенка.  

Анастасія Хижняк — директорка з розвитку талантів в компанії Jooble, співавторка посібника «Як досягти кар’єрного успіху після військової служби». 

Олександр Куклишин — громадський діяч, співзасновник та Голова Громадської організації «Зелена Смуга», керівник проєкту «Як отримати бажану після військової служби», співавтор посібника «Як досягти кар’єрного успіху після військової служби». 


Зелена смуга — це громадська організація для ветеранів, заснована в 2016 році. Зелена смуга реалізовує проєкти з напрямів удосконалення медичної допомоги, фізичної та психологічної реабілітації учасників російсько-української війни та їх подальшого працевлаштування. Спільно з командою лікарів вже провели більше тисячі безкоштовних медичних консультацій для ветеранів, а також сотні безкоштовних операцій для українських захисників та захисниць. 

Американський дім у Києві (AHK) — це культурний центр та основне місце, де ти можеш познайомитися з американською культурою, освітою та інформацією в Києві. AHK організовує широкий спектр заходів, включно з англомовними програмами, семінарами з розвитку навичок, культурними подіями, художніми виставками, концертами тощо. Працюйте та мисліть творчо, будуйте культурні мости та ставайте творцями змін у нашій мережі Американських домів у Києві, Львові та Одесі

What do we know about veterans' policies and employment programs in the United States?  

Today, more than ever, Ukrainian society faces the question of how to effectively help our veterans in civilian life. Returning to civilian life after military service, as demonstrated by evidence-based methods in the United States, is a further key to success in life.     

On February 27, from 4 PM to 6 PM, America House Kyiv will host a teleconference with American veterans and rehabilitation policy experts. A live stream will also be available on the America House Facebook page

The event will include a discussion with American and Ukrainian veterans, rehabilitation specialists, and experts who will share their practices in working with the veteran community, discuss urgent challenges, exchange ideas, and answer questions. The event will also feature projects implemented with the support of the U.S. Embassy in Ukraine.   

The event is organized by NGO for veterans Zelena Smuha in partnership with America House Kyiv and supported by Public Affairs Section of the U.S. Embassy in Ukraine. Also, representatives of the American veteran organization "Pittsburgh Hires Veterans", the company "Jooble" and Ukrainian veteran organizations will take part in the event.

Attendance and participation are free because all opportunities from America House Kyiv are free. To attend the event offline, you need to register in advance. We’ll save you a spot and keep you posted about any changes.   The event will be in English and Ukrainian with simultaneous translation.

! Only those who want to attend the offline event at the American House in Kyiv need to register.

📍 The registration deadline is February 26th by 10:00 AM, or until all spots are filled.  

This event will take place at America House Kyiv and online. Please familiarize yourself with the rules of admission before your visit. Remember to bring your passport or driver’s license to enter America House Kyiv.   


Learn more about the speakers:  

Jack Wagner is the founder and chairman of the board of Pittsburgh Hires Veterans. He is a U.S. Marine Corps veteran and received a Purple Heart while serving in Vietnam. He spent 28 years in public service before founding Pittsburgh Hires Veterans. Jack also is currently the Director of Regional Development for Guardian Angels, a medical dog service, and works for Share and Care, an organization dedicated to supporting hospitalized veterans.   

James G. Rossi is a vocational rehabilitation specialist and certified employment assistant for military personnel and veterans. James has a Master's degree in Rehabilitation Counseling and has been providing employment services to military personnel and veterans since 2008. Since 2016, he has been working with Pittsburgh Hires Veterans as a vocational rehabilitation and career counselor, providing guidance and strategies to overcome barriers and identify jobs and careers that align with military training, experience, and education.  

Michele Fallet is the wife of a U.S. Navy veteran who is helping her husband todevelop a repair business. Michele is active in the veterans' community as president of the VFW Post 1810 Auxiliary, as well as the senior vice president of the 29th VFW Auxiliary District and chair of the Veterans and Families Support Department.   

Brian Harkins is a veteran employment expert and Marine Corps veteran.  

Kaluunda Taylor is a retired Air Force veteran with over 20 years of leadership experience. Throughout his career, he has been respected and credited by his commanders for skillfully influencing the careers and lives of other airmen. He brings this experience with him to Pittsburgh Hires Veterans, where he connects with local employers looking to hire veterans.   

Jack Lyden is a retired senior master sergeant in the Air Force. Jack has held positions in veteran employment as a Disabled Veterans Program Specialist with the Pennsylvania Department of Labor and as a Community Employment Coordinator with the Pittsburgh Veterans Health Administration. John is currently retired from the military, where he has been using his military skills to help other veterans transition to civilian life since March 2023.   

Oleksandr Tereshchenko is a veteran of the Russian-Ukrainian war, defended Ukraine as part of the 79th separate airborne assault brigade, defender of the Donetsk airport (Cyborg), People's Hero of Ukraine, founder of the Oleksandr Tereshchenko Charitable Foundation.   

Anastasia Khyzhnyak is the Director of Talent Development at Jooble, co-author of the guide "How to Achieve Career Success after Military Service".  

Oleksandr Kuklyshyn is a public figure, co-founder and Head of the Green Stripe NGO, project manager of the How to Get What You Want After Military Service project, co-author of the How to Achieve Career Success After Military Service manual. 


Zelena Smuha is an NGO for veterans founded in 2016. Zelena Smuha implements projects to improve medical care, physical and psychological rehabilitation of veterans of the Russian-Ukrainian war and their further employment. Together with a team of doctors, we have already conducted more than a thousand free medical consultations for veterans, and hundreds of free surgeries for Ukrainian defenders. 

America House Kyiv (AHK) is a cultural center and your main resource for American culture, education, and information in the Kyiv region. AHK organizes a wide range of activities, including English-language programs, skill-building workshops, cultural events, art exhibitions, concerts and more. Work and think creatively, build cultural bridges and become a changemaker at our network of America Houses in Kyiv, Lviv and Odesa


Other Upcoming Virtual Events


Follow us on Instagram to get your daily portion of interactive quizzes, contests, mind-blowing & interesting facts about the U.S. and check out what are we up to.

Previous
Previous
February 22

Diplomacy Dialogues: Diplomacy in Times of a War

Next
Next
February 27

“The Truman Show” – American Film Nights at AHK