Back to All Events

Відповідальність та відшкодування. Як притягнути до відповідальності країну-агресора?

Війна, яку росія розв'язала в Україні, спричинила потужну міжнародно-правову співпрацю на всіх рівнях. Головна її ціль — притягти до суду вище керівництво країни-агресора й інших відповідальних осіб за воєнні злочини в Україні.

Приєднуйся 27 липня о 18:00 до онлайн-семінару, щоб розібратися, які є механізми забезпечення відповідальності винних осіб та відшкодування потерпілим від воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні. Разом із юристкою Ґаяне Нуріджанян, експерткою в сфері міжнародного права, яка має чималий досвід роботи в ЄСПЛ, у Раді Європи та Міжнародному кримінальному суді, розглянемо, в чому відмінність «Гаазьких судів» —Міжнародного кримінального суду (МКС) та Міжнародного суду ООН, а також проведемо паралелі між попередніми розслідуваннями МКС та справою України. Зокрема, ми розглянемо:

🔹 Як працює Міжнародний кримінальний суд та яка система участі потерпілих?
🔹 Рівні співпраці: національний VS міжнародний.
🔹 Позов України проти росії у Міжнародному суді ООН.
🔹 Матеріальна відповідальність держави-агресора: процес відшкодування та його види.

📍 Подія відбудеться 27 липня о 18:00 за Києвом (GMT+3).

Більше про спікерку:

Ґаяне Нуріджанян — юристка, науковиця, викладачка кафедри міжнародного та європейського права Національного університету «Києво-Могилянська академія», дослідниця проєкту «FAKENEWS» в Університеті Тромсе, Норвегія. Спеціалізується на міжнародному праві, міжнародному кримінальному праві та захисті прав людини.

Доктор філософії у галузі права (Університетський коледж Лондона), магістр права (Кембриджський університет), авторка наукових публікацій та досліджень у сфері міжнародного кримінального права, вирішення міжнародних спорів та захисту прав людини. Членкиня дорадчої ради Oxford Reports of International Law, членкиня Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем».

Previous
Previous
July 26

Conversation Club: Exploring Emotions

Next
Next
July 28

Building Blocks: Career Development. LinkedIn Jobs