Back to All Events

Інструкція для художників: що варто знати про авторські права та етику запозичення

Навіть досвідчені художники та художниці не завжди усвідомлюють наслідки порушення авторських прав. Зважаючи на легкість, з якою зображення поширюються в інтернеті, їхнє використання часто переступає правові межі, а автори та авторки зображень не завжди дізнаються про їхнє неналежне чи неправове використання.

Яка творча діяльність захищена авторським правом? Що робити, якщо авторське право було порушено? Які питання варто з'ясовувати до укладання угоди із видавцями, агентами та іншими посередниками?

Разом із професійним адвокатом та експертом з інтелектуального права у ході воркшопу поговоримо про правові аспекти інтелектуальної власності в мистецькій сфері, майнові та немайнові права художника/ці та їхній захист, а також поділимось лайфхаками, як продати роботу і не мати негативних наслідків у майбутньому.

Під час воркшопу розглянемо:

  • Як митець може зафіксувати створення та належність йому твору?

  • Продаж мистецького твору: правові та інші умови, податки.

  • Ліцензії на використання мистецьких творів у комерційних або промоційних цілях.

  • Налагодження правових відносин з партнерами: галереями, музеями, агентами та кураторами.

Зареєстровані учасники та учасниці події на платформі Zoom зможуть поставити запитання та поділитися власними кейсами, пов’язаними із захистом інтелектуальних прав.

Приєднуйся до нас 28 квітня о 18:30.

Реєструйся за посиланням до 28 квітня, 12:00:

Більше про спікерів:

Сергій Барбашин — адвокат, керуючий партнер Trustme Law Firm, заступник голови комітету з Інтелектуальної власності Національної асоціації адвокатів України. Сергій отримав профільну освіту у сфері інтелектуальної власності та більше 11-ти років захищає авторське право та промислову власність. За цей час він зареєстрував сотні торговельних марок та об’єктів авторського права, отримав десятки патентів та встановлені прецеденти у важливих судових спорах.

Таня Ендшпіль — співзасновниця Метод Фонду, незалежної некомерційної організації, метою діяльності якої є підтримка і розвиток сучасного мистецтва та культури в Україні шляхом ініціації наукових, освітніх та виставкових проектів.

Ця та інші онлайн-події 26-28 квітня проводяться Американським домом у співпраці із незалежною організацією Метод Фонд та юридичною компанією Trustme Law Firm у межах відзначення Міжнародного дня інтелектуальної власності.


Other Upcoming Virtual Events


Follow us on Instagram to get your daily portion of interactive quizzes, contests, mind-blowing & interesting facts about the U.S. and check out what are we up to.

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more
Previous
Previous
April 28

TED English

Next
Next
April 29

Data Ninja: Charts & Infographics