Back to All Events

Освіта та культура в час пандемії COVID-19

🔹 Пандемія коронавірусу як каталізатор народження нових мистецьких форм, пошуку нових методів та інструментів інституціями культури на міжнародному та на національному рівнях;
🔹 Чи готова українська культура до нових викликів? Чи підтримує її держава? Які заходи вживає міжнародна спільнота для підтримки креативного сектору?
🔹 Бачення проблем кризи культурної сфери, стратегій виходу з неї та підтримки культурних індустрій урядами різних країн і міжнародними організаціями (ЮНЕСКО,
ІКОМ, ІККРОМ та інші);
🔹Майбутнє української вищої освіти та науки.

Про це та багато іншого ви дізнаєтесь під час експертної онлайн-дискусії “Освіта та культура в час пандемії COVID-19”, яка транслюватиметься на YouTube-каналі Американського дому 30 квітня о 17:00.

Це остання з циклу фулбрайтівських експертних онлайн-дискусій на теми різних аспектів суспільного життя в Україні під час та після пандемії коронавірусу. Цикл дискусій
організовує Програма імені Фулбрайта в Україні за підтримки Посольства США в Україні та в партнерстві з Американським домом у Києві.

Спікери:

Natalia_Moussienko.jpg

🔸Наталія Мусієнко – провідна наукова співробітниця Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, стипендіатка Fulbright Scholar Program (2010-2011), Kennan Institute, Wilson Centre, голова правління Українського Фулбрайтівського кола.

Тези: Пандемія коронавірусу є каталізатором народження нових мистецьких форм, пошуку нових методів та інструментів інституціями культури як на міжнародному, так і на національному рівнях. Про це свідчать актуальні польові дослідження - де полем стає інтернет простір - мистецьких творів, що створюються прямо зараз – назвемо їх карантинними.


IMG_3225-2.jpg

🔸Ігор Пошивайло – кандидат історичних наук, заслужений діяч мистецтв України, генеральний директор Національного музею Революції Гідності. Учасник Fulbright Scholar Program (2009–2010) у Смітсонівському Інституті (м. Вашингтон, США).

Тези: Реагування на кризову ситуацію має посилити консолідацію української нації на засадах загальнолюдських цінностей і національної ідентичності, громадянського активізму й відповідальності, утвердження історичної пам’яті й розвитку культури.


🔸Оксана Ременяка – кандидат мистецтвознавства, культуролог, критик, куратор, завідувач відділу мистецтва новітніх технологій Інституту проблем сучасного мистецтва Національної Академії Мистецтв України. Стипендіат рограми Фулбрайта 2019/2020 рр.

Тези: Міжнародний проект «Мистецтво в часи пошесті» виник з метою організації віртуальної виставки творів мистецтва, створених художниками у період пандемії 2020 року. Виставка має на меті проявити різноколірну палітру переживань митців у новій незвіданій реальності.


🔸Андрій Курков – відомий український письменник, журналіст, кіносценарист. Президент Українського ПЕН, стипендіат Fulbright Scholar Program, 2020-2021 р.р.

Тези: Карантин та загально-світовий перехід в онлайн дає можливості для налагоджування нових онлайн-контактів зі світом, з видавцями та директорами фестивалів, дає час для зосередження над новими проектами та для пошуку міжнародних партнерів. В цей час у людей з’являється більше часу і бажання відкривати для себе нові імена і нові ідеї, і цей момент треба використовувати.


Kvit's Photo.jpg

🔸Сергій Квіт – український освітній і громадський діяч, міністр освіти і науки України (2014-2016 р.р), голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти професор Києво-Могилянської академії, стипендіат Fulbright Scholar Program у Стенфордському Університеті (Стенфорд, Каліфорнія, США) у 2017-2018 р.р.

Тези: Майбутнє української вищої освіти та науки після пандемії.


Previous
Previous
April 29

Історія про боротьбу з нелегальною вирубкою лісів в Україні

Next
Next
May 4

Online Yoga with Natalya