Back to All Events

Радіо Свобода. 65 років трансформації української редакції

Звинувачували в пропаганді та брехні, називали «ворожим голосом» Заходу, посібником націоналізму і приписували роботу на знищення Радянського Союзу. Чи все це насправді стосується Радіо Свобода?

Як журналісти Української редакції Радіо Свобода діставали інформацію з-за «залізної завіси» та вишукували правду, заховану між рядками у газетах СРСР, як вдалося раніше за офіційні московські ЗМІ повідомити про аварію на Чорнобильській АЕС і проголошення незалежності України? Відповіді на ці запитання - у документальному проекті «Радіо Свобода: від Холодної війни до «постправди», присвяченому 65-річчю Української служби Радіо Свобода, не лише про «руйнівну» інформацію, але і про саму радіостанцію, яка пережила СРСР, однак, отримала нові виклики – в анексованому Росією Криму та на непідконтрольній Києву частині Донбасу.

Окрім перегляду фільму, вас чекає VR зона з захопливими відео журналістів Радіо Свобода у форматі 360, цікаві інтерактивні тести, Фотовиставка "Донбас: Чорне Золото" та дискусія за участі політичного оглядача Радіо Свобода Віталія Портникова щодо місця та значення Радіо Свобода у медіаландшафті України, нових форматів журналістики.

У програмі події:

18.00-19.00 – VR зона, тести, фотовиставка "Донбас: Чорне Золото" і спілкування з командою Радіо Свобода.

19.00-19.30 – Вітальні слова керівників медіакорпорації.

19.30 – 20.00 - Показ фільму Руслана Тарасова «Радіо Свобода: від Холодної війни до «постправди»

20.00 – 20.30 – Виступ політичного оглядача Радіо Свобода Віталія Портникова та дискусія щодо місця та значення Радіо Свобода у медіаландшафті України, майбутнього журналістики.

Вхід вільний

Для входу в Американський дім необхідно мати паспорт або посвідчнення водія.



Related events

Previous
Previous
September 7

Documentary Film Screening: Bias

Next
Next
September 11

Wednesday English@America House