Back to All Events

Meet the American Dance Festival in Ukraine l Think-Move-Dance

Що спільного між сучасним танцем в США та в Україні? На перший погляд здається, що танець — це мистецтво без меж і кордонів, яке не потребує знання мови і є відображенням емоційного життя людини. Ми зустрічаємось з танцем на кожному кроці — на телебаченні, у кіно і у виставах, на концертах і фестивалях. Танець є дуже популярною формою проведення вільного часу: танцюють всі — від малих до великих.

Але де знаходиться межа, за якою танець стає сучасним мистецтвом — мовою спілкування та засобом комунікації зі світом для мислителів та філософів? Як соціальна та політична складова нашого життя знаходить відображення у сучасному танці?

Міжнародний фестиваль сучасного танцю Zelyonka Fest, що вже 9 років відбувається в Україні, вперше запросив до України викладача найстарішого танцювального фестивалю світу - American Dance Festival для спілкування про перспективи і місце сучасного танцю у сучасному світі.

На цій зустрічі Джессі Зеріт — хореограф, що вже 10 років викладає сучасний танець для студентів ADF, поділиться досвідом своєї мистецької та викладацької діяльності, а також розповість про свої враження від співпраці з українськими хореографами. До нашої зустрічі Скайпом приєднається декан освітньої програми Американського Фестивалю Танцю — Леа Кокс. Українську танцювальну спільноту представляє засновник Фестивалю Zelyonka Space UP Anton Ovchinnikov та менеджерка освітньої програми Elena Chuchko.

Ми поговоримо про те, яким є сучасний танець у Сполучених Штатах зараз і яким він є в Україні і спробуєм зрозуміти, що турбує сучасних митців двох таких різних країн. Якою є мова сучасного хореографа і чи може сучасний танець бути засобом висловлювання?

Запрошуєм на зустріч і готуйте свої питання.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! З метою забезпечення безпеки відвідувачів вхід до Американського дому тільки за наявності паспорту або посвідчення водія.

Міжнародний фестиваль сучасного танцю “Zelyonka SPACE UP” відбувається за підтримки Український культурний фонд

Previous
Previous
August 1

Fundraising - What Works and What Does Not

Next
Next
August 2

English Movie Night: The Lincoln Lawyer