Back to All Events

Artist Talks: SaveKyivModernism

Ви вже встигли побачити виставковий проект американського дослідника та журналіста Кріса Колісона “Faces of Civil Society”? Кріс досліджував зростання запиту на відновлення громадського простору у в пост-революційній Україні. У цей період багато громадських ініціатив фокусуються на поверненні і відстоюванні ролі громадських просторів, таких як історичні будівлі, парки та пішохідні зони. Зусилля, докладені для збереження будівель, таких як Державна науково-технічна бібліотека України (також відома як “Тарілка” біля станції метро Либідська), демонструють тривалі дискусії про історію, ідентичність та місцеву політику. Активні громадяни прагнуть мати право голосу у громадському процесі та докладають зусиль, щоб змінити свої села та міста.

Запрошуємо вас приєднатись до зустрічі із героями цього проекту та активістами, які розкажуть, як можна впливати на прийняття рішень на місцевому рівні та популяризувати збереження архітектурної спадщини.

Інформація про спікерів:

Ольга Терефеєва, активістка, дизайнерка, викладачка Европейської школи дизайну. Вона розповість про рух Savekyivmodernism та все, що було зроблено протягом існування проекту, як наприклад, фотопроекти чи серії інтерв’ю.

Олексій Биков, архітектор, фотограф, дослідник, антрополог. Він розповість про книжку "Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism. Buildings and Structures in Ukraine 1955-1991"

Дана Косміна, архітекторка, художниця, спізасновниця урбаністичної ініціативи "Пилорама" та дизайн-спільноти "ДА-стиль"(разом із Ганною Цибою). Вона поділиться досвідом, як можна свторювати дизайнерські проекти і разом з тим привертати увагу громадськості до питань спільного простору та модерністської архітектури.

Не забудьте паспорт або посвідчення водія.

Previous
Previous
May 17

English for Beginners

Next
Next
May 18

Documentary Film Screening: Moving Stories