Back to All Events

День білої стрічки

З 25 листопада по 10 грудня в Україні і світі щорічно проходить найпотужніша міжнародна акція з протидії насильству щодо жінок «16 Днів Активізму проти гендерно-зумовленого насильства щодо жінок». Кампанія розпочинається з 25 листопада - Міжнародного дня білої стрічки - як світового символу протидії насильству щодо жінок. Акція «16 днів проти насильства» ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві. 

У зв’язку з цим громадська організація «Біла Стрічка Україна» 27 листопада о 18:00 в Американському Домі проводить захід, приурочений до Міжнародного дня протидії насильству щодо жінок та запрошує Вас відвідати День білої стрічки, в рамках якого відбудеться виступ спікерів щодо протидії насильству щодо жінок, показ соціальних мотиваційних роликів за участю амбасадора Білої Стрічки Андрія Шевченко, роликів Білої Стрічки Польщі та ролика, відзнятого в Україні по протидії домашньому насильству. 

Спікери:

Частина I панельної дискусії 18:30 – 19:30:
- Посол Ertugrul Apakan – керівник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні;
- Konrad Wojterkowski - Ambassador of White Ribbon Poland;
- Вероніка Мудра – голова White Ribbon Ukraine, співзасновник White Ribbon USA;
- Weronika Marczuk – голова International Association of Women Entrepreneurs, representative of International Women Entrepreneurship Day in Ukraine;
- Віра Нанівська - голова Collegium of Anna Yaroslavna East.

Частина II панельної дискусії 19:30 – 20:30:
Представники апарату Національної поліції України (спікери за погодженням):
- Іванна Школьницька – виконавчий директор White Ribbon Ukraine;
- Іванна Смачило – заступник Міністра Юстиції України;
- Олексій Бонюк – голова Системи безоплатної правової допомоги Міністерства Юстиції України.

ІНФО-ДОВІДКА

Біла Стрічка – міжнародний символ активізму проти домашнього та гендерно-зумовленого насильства щодо жінок та безпечного материнства. Рух започатковано чоловіками в Канаді в 1991 році.

Представництва Білої Стрічки (White Ribbon) існують у понад 60 країнах світу, в тому числі і в Україні. Біла Стрічка символізує особисту присягу ніколи не вчиняти, не замовчувати та не виправдовувати насильства щодо жінок.

Білу стрічку в знак солідарності вдягають Девід Бекхем, сер Пол Маккартні, Франсуа Піно, Гаррі Стайлз, Сальма Хайєк, Стелла Маккартні, Кара Делевінь, Наомі Кемпбел, Белла Хадід, Лів Тайлер та інші.

Біла Стрічка з’явилася в Україні в 2014 році після подій Революції Гідності на Майдані. Громадська організація «Біла Стрічка Україна» змогла значно активізувати свою діяльність з грудня 2017 року – з моменту прийняття нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Для реєстрації на захід заповніть, будь ласка форму, оскільки кількість місць обмежена.

Для входу необхідно мати паспорт або посвідчення водія.

Previous
Previous
November 27

MS Business Analytics (MSBA) Programs in the U.S.

Next
Next
November 28

Wednesday English @America House