Back to All Events

Жіночий погляд: як показувати війну

Сучасна культура пронизана ідеями взаємозв'язку мистецтва та суспільно-політичних явищ, а висвітлення війни суспільство зазвичай спростерігає “чоловічими очима”: через погляд військовополонених, військових, журналістів, політиків. Запрошуємо вас відкрити для себе альтернативний “жіночий погляд”, який пропонує більш складну оптику та включає критику насилля та тиранії.

Запрошуємо на другу зустріч-дискусію про особливості "жіночого погляду" у висвітленні війни. У дискусії з журналісткою видання "Заборона" Анастасією Канарьовою та операторкою кіно Христиною Лізогуб дослідниця Катерина Яковленко поглянуть на війну "жіночими очима". Під час розмови вони порушать тему умов роботи на війні, особливості зйомки у таких умовах, а також поговорять про Донбас у сучасному документальному кіно.

Інформація про спікерок:

Anastasia Kanareva — продюсерка відеоісторій, журналістка. Співпрацювала з Hromadske.ua, телеканалом “Настоящее время” (RFE/RL), “Суспільним”. Співавторка документальних фільмів “Юзівська весна” та Looks like home, низки спільних медіапроектів з Thomson Foundation та UNHCR, спецпроекту “Сіра зона”.

Khrystyna Lizogub — операторка документального фільму “Школа №3”.

Kateryna Iakovlenko — співробітниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, публіцистка, упорядниця книжок “Гендерні дослідження Донбаських студій” (2015) та “Чому в українському мистецтві є великі художниці” (2019).

Не забудьте паспорт або посвідчення водія.

Previous
Previous
April 18

Написання ефективного резюме для вступу

Next
Next
April 19

English Movie Night: Psycho